Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Hírek

37 találat

Hírek - 2015.06.02.

Isztambuli mobilparkolás a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel?

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Intertraffic Istambul kiállításon, az infrastruktúra-fejlesztési, közlekedésszervezési, biztonsági és parkolási szakterületek egyik legjelentősebb nemzetközi expóján, a török fővárosban zajlott a IV. Nemzetközi Parkolási Szimpózium is. Az expo látogatás mellett magyar parkolási rendszer know-how értékesítéséről és közös európai projektekről is tárgyaltak a kint tartózkodó hazai szakemberek.

Hírek - 2015.05.08.

Magyar ICT cégek sikere Svájcban

Let IT Start néven tartott nagy sikerű rendezvényt április 29-én Zürichben az Adler and Gorda Swiss AG. magyar infokommunikációs cégek részvételével, amelynek célja az volt, hogy magyarországi ICT társaságok innovatív termékeiket bemutathassák a svájci piacon. A rendezvény jó alkalmat adott arra is, hogy a bemutatkozó magyar vállalatok előtt B2B platform keretében valós üzleti lehetőségek nyíljanak meg. A magyar résztvevők Near Shoring, Home Automation, Mobile Payment, Big Data Processing, Wearable Computing és Smart Grid, Smart Metering témában adtak elő, és ügyfeleket, fejlesztőpartnereket valamint befektetőket kerestek az esemény kapcsán. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. intelligens parkolási rendszerét Dávidházy Gábor a társaság stratégiai igazgatója mutatta be a hallgatóságnak.

Hírek - 2015.05.08.

Módosul a személyszállítási törvény

Az elektronikus jegy bevezetéséhez szükséges szabályokat is tartalmazza a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényt módosító javaslat, amelyet Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter terjesztett a parlament elé.

Hírek - 2015.04.29.

Intelligens megoldások a hazai közszolgáltatásokban

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) által országosan egységesített mobilparkolás Európa egyik legsikeresebb közlekedési smart megoldása. A Társaság fejlesztésében hamarosan elinduló Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) az egységes magyar intelligens közösségi közlekedés egyik alappillére, a smart city megoldások része lehet.

Hírek - 2015.04.13.

Tovább nőtt a mobilfizetési forgalom

Működésének harmadik negyedévében - 2015. január 1-március 31. időszak alatt a korábbi negyedévhez képest - tovább növelte forgalmát a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR). A mobilparkolási szolgáltatást, illetve autópálya-matrica és HU-GO viszonylatijegy-vásárlási tranzakciót lebonyolító rendszer teljes forgalma meghaladta a 2,94 milliárd forintot.

Hírek - 2015.03.11.

Arccal az ITS fejlesztések felé

Rasmus Lindholm, az Ertico – ITS Europe kommunikációs és PR igazgatóját látta vendégül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. stratégiai igazgatója, Dávidházy Gábor. A találkozó elsődleges célja a két szervezet közötti együttműködési lehetőségek feltárása volt, illetve folytatódtak az októberben Bordeaux-ban megrendezésre kerülő ITS World Congress-el kapcsolatos egyeztetések.

Hírek - 2015.03.03.

Török delegáció a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél

A közlekedési infrastruktúrát üzemeltető Ispark és a közlekedés automatizálással foglalkozó Isbak török vállalatok képviselőit látta vendégül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., partnereivel az i-Cell Kft.-vel és az ARH Zrt.-vel. A török és a magyar felek idén márciusban - az útdíj- és mobilfizetés területéhez kapcsolódó magyar know-how exportjának lehetőségeiről - Törökországban tovább folytatják azt a konzultációt, amit az elmúlt napokban megkezdtek.

Hírek - 2015.02.12.

Megszerezte az ISO 9001:2008 tanúsítványt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a tavaly decemberben lezajlott minőségirányítási audit során megszerezte az ISO 9001:2008 minőségbiztosítási szabvány szerinti tanúsítást. A tanúsító cég a minőségirányítási átvizsgálás folyamán a társaság teljes tevékenységi körét vizsgálta, amely egyaránt kiterjedt a szervezet adminisztratív, pénzügyi, szolgáltatási, valamint fejlesztési folyamataira.

Hírek - 2014.11.24.

Az ERTICO – ITS Europe partnerévé vált a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Az intelligens közlekedési rendszerek európai megvalósításával foglalkozó nemzetközi szervezet, az ERTICO – ITS Europe partnerévé vált a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A tagsággal a társaságnak lehetősége nyílik az európai projektekbe történő bekapcsolódásra, egyúttal a hazai innováció és tudás exportjára is.

37 találat