Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Tovább nőtt a mobilfizetési forgalom

Működésének harmadik negyedévében - 2015. január 1-március 31. időszak alatt a korábbi negyedévhez képest - tovább növelte forgalmát a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR). A mobilparkolási szolgáltatást, illetve autópálya-matrica és HU-GO viszonylatijegy-vásárlási tranzakciót lebonyolító rendszer teljes forgalma meghaladta a 2,94 milliárd forintot.

Korábbi várakozásokkal összhangban - 2014. év utalsó negyedévéhez képest - 2015. első negyedévben mérsékelten, de 7%-al tovább nőtt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül megvalósult mobilfizetési tranzakciók száma és az abból származó forgalom. Tavaly október – december időszak alatt mobilparkolásból származó forgalom 1,776 milliárd forintot ért el, ezzel szemben az idei év első három hónapja alatt 1,897 milliárd forint forgalmom valósult meg a rendszeren keresztül. Közel 10 millió forintnyi növekedést mutatott az e-autópálya, illetve HU-GO TopUp és viszonylati jegy értékesítés is az első negyedévben.

„A mobilfizetés növekedésével párhuzamosan tovább emelkedett azon felhasználóink száma, akik a korábbi SMS alapú fizetési megoldás helyett a viszonteladóink, vagy a Társaságunk által fejlesztett applikációkon keresztül veszik igénybe szolgáltatásainkat. A januári parkolási forgalmi adatok idén meghaladták az előző havi értékeket, pedig ez az időszak egyébként uborkaszezonnak számít. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2015. év januárjában elindította azt az országos Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) kialakítását, amelyet a közösségi közlekedés intelligens rendszereivel együtt valósul meg.

 A NEJP idei évi elindulásával Európában egyedülálló, országosan egységes a közösségi közlekedést is kiszolgáló jegyrendszer valósul meg” – nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2015. január 1. - március 31. (negyedéves) üzemi statisztikai adatai*:

  • Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 4 363 ezer
  • Összes parkoló ellenőri lekérdezés száma (alkalom): 3 783 ezer
  • Összes mobilparkolásból származó forgalom:  1 897 000 ezer Ft
  • Összes autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 213 ezer
  • Összes autópálya e-matricából, HU-GO TopUp és viszonylati jegyből származó forgalom: 1 047 000 ezer Ft

*A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül létrejött tranzakciók, az önkormányzatok, és az állam számára megfizetett díjak!