Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Hírek

37 találat

Hírek - 2017.07.05.

Megkezdődhet a V4 Smart Platform kialakítása

2017. július 1. és 2018. június 30. között kerül sor Magyarország ötödik elnökségére a Visegrádi Csoportban. Az 1991-es megalakulása óta a kölcsönös bizalomra, a rugalmasságra, és a közös hagyományokra, értékekre, érdekekre épülő visegrádi együttműködés jelentősége a közelmúltban tovább nőtt.

Hírek - 2017.03.20.

Lezárult a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform tender

Sikeresen lezárult „A nemzeti elektronikus jegyrendszer platform kialakítása” tárgyú beszerzési eljárás. Jogszabályi feltételeknek megfelelően, a szerződéskötési moratórium letelte után a pályázatot kiíró Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a nyertes AH-NEJP ajánlattevő konzorcium vállalkozói szerződést kötött a 100%-ban európai uniós forrásból finanszírozott Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform központi rendszere és a hozzá kapcsolódó pilotok megvalósítására.

Hírek - 2016.07.05.

Kétéves a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) két éves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a forgalmi adatok folyamatosan növekednek a 2014. július 1-i indulás óta. Az egységes mobilparkolást egyre többen választják a hagyományos készpénzes megoldással szemben, 25 százalékkal több autós fizetett mobillal parkolódíjat az NMFR második üzemévében, mint az elsőben.

Hírek - 2016.06.21.

Németh Lászlóné: a digitális közszolgáltatások segítik az emberek és a vállalatok boldogulását

Németh Lászlóné a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szervezett szimpóziumon pénteken Budapesten úgy vélte, nincs ma Magyarországon olyan ember, akihez valamilyen módon ne jutottak volna el az olyan fejlesztések, mint a közigazgatási ügyek intézése kistelepüléseken a Magyar Postánál az Agora projekt keretében, vagy a Díjnet Zrt. szolgáltatásai, és a teljes körű online ügyintézés lehetősége a Főgáz csoportnál.

Hírek - 2016.05.13.

Mobility as a Service

A fejlett világban egyre erősödő trend, hogy az emberek már nem ragaszkodnak ahhoz, hogy saját autójuk legyen, viszont egyre inkább gyorsabban, kényelmesen és lehetőleg olcsón szeretnének eljutni háztól házig. Erre a kihívásra próbál meg választ adni a Mobility as a Service (MaaS) kezdeményezés, melynek alapkoncepciója szerint a közlekedésre úgy tekintünk, mint egy integrált szolgáltatásra személyautók, buszok, kerékpárok és számos egyéb közlekedési eszköz igénybevételével.

Hírek - 2016.05.13.

Lendületben az okos város fejlesztések

Nem csak a városokban élők, hanem az egész bolygó jövőjét meghatározza, milyen módon használják ki a nagyvárosok az infokommunikációs technológiák kínálta lehetőségeket. Az okos város viszont nem csak egy szemléletmód, hanem egy annak megfelelő működési gyakorlat is – hangzott el az Infotér e témában rendezett konferenciáján.

Hírek - 2016.04.04.

Az első hazai intelligens parkolási rendszer Kecskeméten

Átadásra került a kecskeméti Kálvin téren a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által kiépített intelligens parkolási rendszer, amely valós idejű parkolóhely foglaltsági adatokat szolgáltat mind a közlekedők, mind az üzemeltetők részére. A Nemzeti Smart City Technológiai Platformhoz kapcsolódó kecskeméti pilot projekt sikeres működése esetén a kiépített technológia intelligens városi megoldásként számos magyar város közterületi parkolását egészítheti ki.

Hírek - 2016.01.08.

Növekedett a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer forgalma

Sikeres másfél éves működést tudhat maga mögött az országosan egységes mobilfizetési rendszer. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) kínálta mobilparkolási szolgáltatást 2015. évben 18,6 millió alkalommal vették igénybe az autósok, 1,1 millió autópálya-matrica, HU-GO (útdíj) vásárlási tranzakciót is lebonyolított a rendszer. A tavalyi év során már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer korszerű szolgáltatásait a felhasználók számára.

Hírek - 2015.11.23.

Már külföldi viszonteladó is csatlakozott az NMFR-hez

Az e-matricát értékesítő viszonteladói körhöz 2015. november 18-án csatlakozott a tolltickets GmbH német cég. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai most már külföldi partneren keresztül is elérhetőek.

37 találat