Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Hírek

37 találat

Hírek - 2014.11.14.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer európai mércével is egyedülálló

Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter nyitóbeszédében kiemelte a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert, mint európai mércével is egyedülálló, első olyan állami mobilfizetési megoldást, amely hosszú távon számos innovatív fejlesztés alapjául szolgálhat. A 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Infokommunikációs Stratégia a garancia arra, hogy jól előkészített programmal tud Magyarország nekiindulni az új európai uniós költségvetési időszaknak.

Hírek - 2014.11.03.

Nemzeti Közlekedési Napok 2014

„A fejlődés folytatódik” – hangzott az idei Közlekedési Napok mottója. Az innovatív megoldások bemutatásához prezentációkkal és saját standjával is csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Hírek - 2014.10.29.

A jelenleginél 20%-kal lehet olcsóbb a közösségi közlekedés üzemeltetése (videó)

Szakmai beszélgetés keretében, külső szakértőkkel közösen tekintették át az intelligens közösségi közlekedés hazai lehetőségeit, nemzetközi trendjeit és modelljeit a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél. A beszélgetés megszervezését a Nemzeti Elektronikus Jegyplatform (NEJP) fejlesztésének közeli elindulása és a szeptember végi detroiti Intelligent Transport Systems (ITS) világkonferencia tapasztalatai indokolták.

Hírek - 2014.10.27.

Elektronikus azonosítás világkonferencia: az e-közigazgatás fejlesztési lehetőségei

„National eID & ePassport” néven immár 6. alkalommal rendezték meg az elektronikus azonosítás világkonferenciáját, melynek ezúttal Budapest adott otthont. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t képviseletében Dávidházy Gábor projekt igazgató a konferencia „Új esettanulmányok és üzleti modellek” című panelbeszélgetésében hívta fel a figyelmet az e-közigazgatás korszerűsítésében rejlő lehetőségekre.

Hírek - 2014.10.20.

NFM: versenyképessé kell tenni a közösségi közlekedést

Az autóbusz-közlekedés fejlesztésére 150 milliárd forintos keretet különített el a kormány - közölte a szaktárca államtitkára a Nyíradonyi Járásban kialakított új autóbusz körjáratok indításának bejelentésekor. 2015 január 1-jével jönnek létre a regionális Volán vállalatok, így javul a Volán vállalatok, a Budapesti Közlekedési Központ és a vasúttársaság - együttműködési képessége.

Hírek - 2014.10.10.

Minisztériumi jóváhagyás a NESZIP-re

A Nemzeti Fejlesztési Miniszter jóváhagyta a Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform (NESZIP) koncepcióját. A NESZIP egyik legfontosabb fejlesztése a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) lesz, amely 2016-tól országosan egységes rendszerben biztosítja a közösségi közlekedés elektronikus fizetését.

37 találat