Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Elektronikus azonosítás világkonferencia: az e-közigazgatás fejlesztési lehetőségei

„National eID & ePassport” néven immár 6. alkalommal rendezték meg az elektronikus azonosítás világkonferenciáját, melynek ezúttal Budapest adott otthont. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t képviseletében Dávidházy Gábor projekt igazgató a konferencia „Új esettanulmányok és üzleti modellek” című panelbeszélgetésében hívta fel a figyelmet az e-közigazgatás korszerűsítésében rejlő lehetőségekre.

Az eID konferenciát a svéd PrimeKey és a portugál Multicert alapította 2009-ben. A Közép-Európában első alkalommal megrendezett konferencia kiváló lehetőséget biztosított minden Magyarországon és a környező régiókban dolgozó IT szakembernek, hogy megismerjék a legújabb trendeket és technológiákat. Az október 13-14-én megrendezett fórumra 30 előadó, 250 szakértő, valamint számos magas szintű kormányzati delegált érkezett a világ több mint 40 országából. A feladatközpontú workshop-okon, interaktív panelbeszélgetéseken az elektronikus azonosítás szakértői osztották meg tapasztalataikat. A National eID & ePassport Konferencia kiváló alkalmat nyújtott a tanulásra és a kapcsolatrendszer építésére.

A konferencián a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t Dávidházy Gábor projekt igazgató képviselte. A szakember az „Új esettanulmányok és üzleti modellek” tárgyú panelbeszélgetésbe kapott meghívást, amelyet Jorge Alcobia, a konferencia elnöke vezetett.

A szekció-beszélgetés keretén belül Dávidházy Gábor bemutatta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. jelenlegi tevékenységét és küldetését. „A közigazgatás és a közszolgáltatás terén használható egységes elektronikus és mobilfizetési rendszerek Európa és világszerte bizonyították hatékonyságukat, hasznosságukat és értékességüket. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. részben a jogszabályi kötelezettségek, részben pedig a társaság üzleti stratégiájának alapján feladatának érzi a korszerű hazai elektronikus és mobilfizetési rendszerek létrehozását. Az e-közigazgatás pilot projektjeinek eredményei segítenek közelebb hozni a végfelhasználók számára az e-közigazgatási szolgáltatások által nyújtott előnyöket.” –hangsúlyozta Dávidházy Gábor, emellett rávilágított a nemzetközi együttműködés fontosságára is.

További információk a www.eid-epass.org oldalon érhetők el.