Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a VOLÁN Egyesülés

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a VOLÁN Egyesülés. Az együttműködés a közösségi közlekedés megújítására, a korszerű intelligens közlekedési rendszerek, valamint az elektronikus viteldíj fizetési rendszerek bevezetésére terjed ki.

A megállapodás deklarált célja a nemzeti fejlesztési miniszter által jóváhagyott Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform (NESZIP) koncepciójában megfogalmazott szolgáltatások fejlesztésében történő együttműködés a Kormány stratégiai programjaiban meghatározott a közforgalmú közlekedés reformját érintő szakmapolitikai elveknek megfelelően, valamint az, hogy elősegítsék az országosan egységes és átjárható Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform létrehozását, és szolgáltatásainak kiterjesztését a VOLÁN társaságokra is.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a VOLÁN Egyesülés várja a megkötött megállapodáshoz azon csatlakozni vágyó szervezeteket és gazdasági társaságokat, akik Magyarországon elektronikus és mobilfizetési területen működnek, illetve a mobilfizetést támogató tevékenységet folytatnak.

„Társaságunk már több olyan együttműködési megállapodást kötött az elmúlt évben, melynek célja az volt, hogy a készpénzkímélő fizetési módok fejlesztésében és elterjesztésében vegyünk részt. A most megkötött megállapodás azonban a korábbiaktól jelentősen eltér, hiszen a hazai személyszállítási piac egyik legnagyobb és legaktívabb intézményével a VOLÁN Egyesüléssel kötöttük, méghozzá az egységes jegyrendszer megvalósítása érdekében. A megállapodás lehetőséget nyújt számunkra, hogy Társaságunk szakmai stratégiájában megjelölt célok, valamint az elektronikus és mobilfizetési kultúra fejlesztését megvalósító projektek indításában közösen vegyünk részt – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.”

"A VOLÁN Egyesülés, a VOLÁN Társaságokból újonnan alakult Közlekedési Központok legnagyobb szakmai érdekérvényesítő szervezete, minden olyan fejlesztést üdvözöl és szakmai tudását, támogatását is a jó célok mögé állítja, amely az utazóközönség javát szolgálja. Ilyen, a mai korban már elterjedt készpénzkímélő, az utasok számára kényelmesebb és gyorsabb fizetési lehetőségnek a biztosítása is. Ennek egyik fontos mérföldköve a most aláírt együttműködési megállapodás a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel – nyilatkozta Simon Gábor a VOLÁN Egyesülés vezérigazgatója.”