Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Megnyílt a 22. ITS World Congress

Az ITS World Congress az Intelligens Közlekedési Rendszerek legnagyobb nemzetközi találkozója, amelynek idén október 5-9. között a franciaországi Bordeaux ad otthont. Az IT ipar legújabb innovációival a több mint 10 ezer résztvevő 25 ezer négyzetméter kiállítási területen ismerkedhet meg.

A 22. ITS World Congress idei témája: "Úton az intelligens mobilitás felé - a tér jobb kihasználása". A kongresszus ideje alatt szakértők, tudósok és kutatók részvételével 270 szekcióban zajlanak előadások, interaktív és innovatív konzultációk, illetve számos alternatív és versenyprogram.

Az Ertico ITS Europe a rendezvény helyszínén jelentetette be, hogy 20 európai szervezet összefogásával megalakult az első Mobilitás as a Service (Maas) Szövetség. Az európai állami és magán szervezetek együttműködésének koncepciója szerint egyénre szabott, mobil megoldások jönnek létre a közlekedési szolgáltatások területén.

A szövetség alapítói sorában Társaságunk mellett tag lett az Aalborg University, az AustriaTech, az Ericsson, az ERTICO – ITS Europe, a Federation International de l’Automobile (FIA) Region I, a Finnish Ministry of Transport and Communications, a Helsinki Business Hub, az IRU, a Connekt, az ITS Finland, az ITS Sweden, az ITS Ukraine, a MOBiNET, a Swedish Ministry of Enterprise and Innovation, a Finnish Funding Agency for Innovation (Tekes), a Transport for London, a Vinnova, az University of Tampere, és nem utolsósorban a Xerox.

A Maas Szövetség várja a csatlakozni kívánó, további partnereket.