Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Konzorciumi tagság a MOBiNET projektben

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ERTICO – ITS Europe tagságának kezdete óta még fél év sem telt el, de már komoly érdeklődés mutatkozik a hazai mobilfizetési know-how iránt. Az ERTICO tagság első, „kézzel fogható” jele, hogy megérkezett a hivatalos felkérés a társaság konzorciumi tagságáról az európai uniós finanszírozású MOBiNET projektbe.

A MOBiNET projekt víziója, hogy internet alapú hálózaton keresztül összekapcsolódjanak az utazók, a közlekedésben érintett rendszerüzemeltetők, a tartalomszolgáltatók, az egyéb szolgáltatásokat nyújtó vállalatok és maguk a közlekedési infrastruktúrák is. A MOBiNET olyan európai szintű platform létrejöttét vetíti előre, ahol a felhasználók, a szolgáltatók és az üzletkötők egymással összekötve élvezhetik a helytől és időtől függetlenül működő egységes rendszer előnyeit.

A projekt aktuális partnertalálkozója Dávidházy Gábor stratégiai igazgató és Roósz Tamás innovációs irodavezető részvételével zajlott Torinóban, ahol áttekintették a projekt jelenlegi állását és egyeztették a következő fél év feladatait. A konzorciumi partnerek megismerkedtek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltetett rendszerrel, amelynek nemzetközi adaptációjával és kiterjesztésével kapcsolatban lesznek feladatai a magyar társaságnak.