Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

Kiállítóként is részt vettünk ITU Telecom World rendezvényen

Az ICT szektor szereplőinek globális rendezvénye, az ITU Telecom World az idén Budapesten zajlott október 12-15 között. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kiállítóként jelent meg az esemény helyszínén felállított kollektív magyar standon.

Az ITU Telecom World olyan globális rendezvény, ahol az információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők, feltörekvő start-up vállalatok és a hazai és nemzetközi média találkoztak a többnapos konferencia keretében a legújabb trendek bemutatása, iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása érdekében. A konferencia az innováció felgyorsítására és annak társadalmi hatásainak fokozására fókuszált, középpontba állítva a kis- és közepes vállalkozások növekedésének előmozdítását, valamint a globális összeköttetések megteremtésének fontosságát, de a Young Innovators’ verseny keretén belül a fiatal tehetségek is kiemelt figyelmet kaptak.

A konferencia magyar pavilonjának "Development strategies – Smart Cities" című szakmai beszélgetésén Alexandru Tulai, Kolozsvár városának képviselője, Michael Frank a  Magyar Telekom stratégiai és portfólió-menedzsment igazgatója, Mózes Lóránd a Flashnet vezérigazgatója és Dávidházy Gábor, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. stratégiai igazgatója vett részt. A beszélgetés apropóját a  városok előtt álló, a digitális kor által megjelenő kihívások adták. A Smart City széles körben elterjedt kifejezés az elmúlt években, az  Európai Unió is erősen elkötelezett az intelligens városi megoldások iránt, az okos városoknak megvan a helye Európa digitális fejlődésének menetrendjében. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. stratégiai igazgatója a beszélgetés során rávilágított arra is, hogy a társaság miként járul hozzá a digitális kor innovációinak segítségével a városok infrastruktúrájához és javítja a polgárok életminőségét innovatív szolgáltatásaikkal.