Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform

A Gazdasági Rádió vendége Dávidházy Gábor

2015. szeptember 17-én, a Délutáni Monitor első vendége Dávidházy Gábor volt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. stratégiai igazgatója.

A beszélgetés során szóba került a magyar tudás szerepe az Európai Unió intelligens közösségi rendszerének fejlesztésében. Igazgatónk elmondta, hogy társaság 2014. év végén csatlakozott az ERTICO ITS Europe intelligens közlekedési rendszerekkel foglalkozó európai szervezetéhez, amely házi gazdája az októberben megrendezésre kerülő bordeaux-i ITS Világkongresszusnak.

A kongresszus egyik kerekasztal beszélgetésén meghívott vendégként vesz részt Dávidházy Gábor a világ számos olyan nagyvállalatának képviselője körében, mint a Volvo, Continental, Deutsche Telekom, Bosch, vagy Transport for London.. A kerekasztal beszélgetés lehetőséget nyújt a világ számos nagyvállalata és az ITS szektor világvezetői közötti kapcsolat megteremtésére, egymás szakmai fejlesztésére. Komoly elismerés, hogy meghívták a társaságunkat

Az interjún említésre került az Európai Uniós MOBiNET regionális alprojektje is, amihez az AustriaTech meghívására csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., a működésben már eddig is résztvevő két hazai cég, a GYESEV és a KKK mellé. Ez a projekt a közösségi közlekedés mobilitás javítását célozza meg.

Társaságunk már jelenleg is üzemelő Nemzeti Mobilfizetési Rendszere és a fejlesztés alatt álló projektjei iránt nagy az érdeklődés, több ország szakmai képviselőjével folynak tárgyalások.